Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Χοιρινά πουγκάκια



Ετικέτα: ΦΑΓΗΤΑ
http://trikcoon.blogspot.gr/2017/02/blog-post_15.html
Ένα πιάτο γεμάτο γεύση και χρώμα..
Χρωματίζω το τραπέζι σας με μία μικρή πινελιά.. Χρωματίστε τα μεσημέρια και τις μέρες σας.
Κάθε σας μέρα Κυριακή!

● 1500 γρ. χοιρινό για τηγανιά
● 2 πακέτα λεπτό φύλλο κρούστας (για μπακλαβά)
● 2 μεγάλες πιπεριές ψιλοκομμένες
● 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες βρασμένα
● 5  πατάτες κομμένες σε κύβους τηγανισμένες
● 2 κούπες καλαμπόκι βρασμένο
● 400 γρ. ημίσκληρο τυρί σε κύβους
● Μαϊντανό ψιλοκομμένο
● Μαϊντανό κλωναράκι για την διακόσμηση
 ● Ντοματάκι κονκασέ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ετοιμάζουμε την τηγανιά.
Εγώ βάζω το χοιρινό πρώτα με νερό κι αλάτι να βράσει και ξαφρίζω συνεχώς.
Μόλις πιει όλο το νερό του ρίχνω το λάδι πιπέρι κύμινο ρίγανη και τσιγαρίζω..
Τηγανίζουμε τις πατάτες και βράζουμε, τον αρακά, το καρότο και το καλαμπόκι
Τετραγωνίζουμε δυο δυο τα φύλλα μας και τ’αλείφουμε με σπορέλαιο.
Βάζουμε στο κέντρο ανάλογα με το μέγεθος 2 ή 3 κομματάκια χοιρινό, λαχανικά ,πατάτες και τυρί, σε όση ποσότητα θέλουμε, μαζί με μια κουταλιά σούπας γεμάτη σάλτσα.


Κλείνουμε το δεματάκι μας πιάνοντάς το από τις 4 γωνίες και δένουμε το πουγκί μας με 2 κλωναράκια  μαϊντανό.



Αν έχουμε το ειδικό ψαλίδι με τα σχεδιάκια ψαλιδίζουμε λίγο τις άκρες τους για πιο όμορφο αποτέλεσμα.

 Αλείφουμε ξανά την εξωτερική επιφάνεια με σπορέλαιο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.





ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!


Με αγάπη Χρύσα

   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.