Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ από την Χρύσα Φραγκούλη




Ετικέτα: ΓΛΥΚΑ


✿⊱Ένα εύκολο και αφράτο παντεσπάνι… ✿⊱
ΥΛΙΚΑ

5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα κορν φλαουρ
½ κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 βανίλια άρωμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Χτυπάμε τ’ ασπράδια ν’ αφρατέψουν κατόπιν ρίχνουμε και χτυπάμε τους κρόκους.
Συνεχίζουμε με την ζάχαρη και σταδιακά το αλεύρι με το κορν φλαουρ στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ. Τέλος προσθέτουμε το μπέκιν πάουντερ και τη βανίλια. 
Αν το μίγμα μας είναι πηχτό αραιώνουμε με λίγο νερό (αυτό εξαρτάται από το μέγεθος των αυγών)
Σε φόρμα 30cm με την συγκεκριμένη συνταγή μου βγάζουμε 2 πάτους, σε μικρότερη 3
Αλείφουμε με βιτάμ μόνο τον πάτο της φόρμας και όχι τα τοιχώματα. Έτσι το παντεσπάνι θα κολλήσει στα πλαϊνά δεν θα φουσκώσει και θα γίνει επίπεδο όπως ακριβώς το θέλουμε.

Ψήνουμε στον αέρα στους 170 °C για περίπου 20 λεπτά .Αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε και το σιροπιάζουμε. Είναι καλύτερα  να το ετοιμάσουμε  από την προηγούμενη μέρα γιατί   κόβεται καλύτερα.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1  φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Προαιρετικά αρωματίζουμε με λικέρ η με ότι  εσάνς θέλουμε.

Βράζουμε το σιρόπι περίπου 5  λεπτά μέχρι να  διαλυθεί η ζάχαρη, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το αρωματίζουμε.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα


       





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.