Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Η απάντηση του Αγίου Εφραίμ σ’ έναν άπιστο χριστιανό

Ετικέτα: ΑΡΘΡΑ
http://trikcoon.blogspot.gr/2016/05/blog-post_30.html

Ένας κατ’ όνομα χριστιανός πήγε μετά από προτροπή της γυναίκας του το 2006 να προσκυνήσει τον Άγιο Εφραίμ στην Μονή Αμώμων (Ευαγγελισμού της Θεοτόκου) στην Νέα Μάκρη.

Στη διαδρομή εκείνος αμφισβητούσε τον Άγιο όμως η γυναίκα του επέμενε και του έλεγε: «Απόψε εσύ θα τον δεις τον Άγιο»
Όταν έφτασαν, εκείνη πέρασε πρώτη και έφυγε μπροστά. Εκείνος καθώς περίμενε κοντά στον Άγιο να έρθει η σειρά του σκεφτόταν «Τώρα εσύ.. τι Άγιος είσαι.. είσαι πραγματικός Άγιος.. ή…». Στη συνέχεια παρατήρησε ότι κάποιοι ασπάζονταν πρώτα και μετά σκούπιζαν τα χείλη τους. «Ε! βαρύ είναι και αυτό, να ασπαστείς και μετά να σκουπιστείς…» σκέφτηκε και αποφάσισε επειδή και ο ίδιος φοβόταν, να φτάσει δυο εκατοστά από το τζάμι και μετά να σηκωθεί σαν να είχε ασπαστεί.
Ήρθε λοιπόν η σειρά του, έφτασε δυο εκατοστά από το τζάμι και όταν κίνησε να σηκωθεί ένα νεύρο τον έπιασε από τη μέση και κατέβασε το κεφάλι του ίσα – ίσα που ακούμπησαν τα χείλη του στο τζάμι και αμέσως τον άφησε και σηκώθηκε όρθιος. «Άτιμε μου την έφερες..» σκέφτηκε «Πραγματικά Άγιος είσαι!!!».
Όταν αργότερα βρήκε την γυναίκα του την άκουσε να τον επιπλήττει..
- Γιατί δεν ασπάστηκες..;;
- Βαλτή είσαι και ‘συ! της είπε και της διηγήθηκε το πάθημά του.
Από την άλλη εκείνη του είπε ότι δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί του έκανε την παρατήρηση, καθώς δεν ήταν κοντά ώστε να τον βλέπει, αλλά έπαθε και αυτή κάτι άλλο. Περιμένοντας τον στην έξοδο, τον είδε να βγαίνει με ένα μωρό αγκαλιά και απορούσε που το βρήκε το μωρό! Όταν όμως έφτασε δίπλα της το πρόσωπό του άλλαξε μορφή και έγινε ένας άγνωστος.
Με αυτόν τον τρόπο ο Άγιος της έδειξε ότι θα αποκτούσε το παιδί που τόσο λαχταρούσε. Όπως και το απέκτησε μετά από λίγο καιρό. Και τ’ όνομα αυτού Νικολάκης..
Στη συνέχεια ο άνθρωπος μελετώντας πια για τους Αγίους, έμαθε ότι η Ατιμία είναι σκοπός των μοναχών και αποφάσισε να την αναζητήσει και αυτός όσο μπορούσε.

Η ιστορία είναι αληθινή
και η μαρτυρία μου είναι αληθινή γιατί ο άπιστος χριστιανός είμαι εγώ και η γυναίκα που με  παρότρυνε  ήταν η  Χρύσα Φραγκούλη.


Αντώνης Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.