Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Mille-feuille από την Χρύσα Φραγκούλη

Ετικέτα: ΓΛΥΚΑ

✿⊱Mille-feuille χίλια φύλλα - χίλιες και μία νοστιμιές που χορεύουν.. σ’ ένα πιάτο! ✿⊱

Υλικά

2 ½ πακέτα σφολιατίνια
1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
125 γρ. μαργαρίνη (Μισό πλακάκι Νέο βιτάμ)
500 γρ. ζάχαρη
3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
5 βανίλιες άρωμα
1 κρόκο αυγού
2 φακελάκια Γιώτης garni σαντιγύ

Το πυρέξ που χρησιμοποίησα ήταν διαστάσεων 38,5 x 25 εκ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Χτυπάμε τον κρόκο με 2-3 κουταλιές από το κρύο γάλα.

Διαλύουμε και ανακατεύουμε το άνθος αραβόσιτου στο κρύο γάλα. Προσθέτουμε τον κρόκο σουρώνοντας τον, κατόπιν
την ζάχαρη, το βιτάμ και τις βανίλιες και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς  μέχρι να πήξει η κρέμα.
Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει σκεπάζοντας την με μια μεμβράνη (για να μην πιάσει κρούστα)
Στρώνουμε σ’ ένα βαθύ πυρέξ τα σφολιατίνια και ρίχνουμε την κρέμα.

Συνεχίζουμε με σφολιατίνια και τελειώνουμε με την σαντιγύ.

Πασπαλίζουμε με κανέλα και τρίμματα από τα σφολιατίνια.


Τοποθετείστε  το γλυκό στο ψυγείο ρίχνοντας που και που καμιά ματιά μην εξαφανιστεί.. πριν προλάβετε να το δοκιμάσετε….

Καλή επιτυχία


Με αγάπη Χρύσα

   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.