Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΥΚΝΑΚΙΑ από την Χρύσα Φραγκούλη

Ετικέτα: ΓΛΥΚΑ

✿⊱ΚΩ-λαση η νοστιμιά τους!! 
κι εύλογα  επιπλήττει αγριεμένα ο Νίκος.. Μην λέτε κόλαση!! Παράδεισος να λέτε!!! Παιδάκι μου όμορφο.. 
Μπορεί να μην έχετε Ληθαίο.. μπορεί να μην έχετε σιντριβάνι με πιτσιρίκι που πρόσφατα έμαθα ότι το λένε ΝΙΚΟΛΑΚΗ!!!! από  τον γλύπτη Νικόλα.. Έχετε όμως τα υλικά που σας δίνω!! Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε!! 
Η φωτογράφιση έγινε στην κεντρική πλατεία Τρικάλων με τους δυο Νικολάκηδες!!.. στο σιντριβάνι που για καλή μου τύχη δεν λειτουργούσε το μεγάλο τμήμα του διαφορετικά τα κυκνάκια μου θα έκαναν βουτιές..  ✿⊱




ΥΛΙΚΑ

Για την ζύμη

● 370 gr. Αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις (Κοσκινισμένο)
● 600 ml νερό
● 250 γρ. Νέο βιτάμ μαργαρίνη (ένα πλακάκι)
● 8 αυγά
● 1 πρέζα αλάτι
● 2 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα

1  ½ λίτρο γάλα
 500 γρ. ζάχαρη
3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
5 βανίλιες άρωμα
125 γρ. μαργαρίνη (μισό πλακάκι Νέο βιτάμ)

Παρασκευή ζύμης

Κοσκινίζουμε τ’ αλεύρι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό να βράσει μαζί με το βιτάμ και το αλάτι. Μόλις το βιτάμ λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν το μίγμα σφίξει και γίνει μια μάζα το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τη ζύμη στο μίξερ και ρίχνουμε ένα ένα τ’ αυγά .
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200°C
Ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές βιτάμ.
Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας  κι αλείφουμε τα χέρια μας με το βιτάμ για να μην κολλάει η ζύμη.. και πλάθουμε σε οβάλ σχήματα. 

Για τους λαιμούς αλείφουμε μ’ ένα πινέλο λίγο βιτάμ το κορνέ ζαχαροπλαστικής,  για να μην κολλήσει κι εδώ η ζύμη και βγάζουμε το τελικό σίγμαS

 Ψήνουμε (χώρια τους λαιμούς από τα σου κι είναι καλύτερα ένα ταψί την φορά), περίπου 15΄. Σβήνουμε τον φούρνο και τ’ αφήνουμε μέσα γι άλλα 15΄. Στο διάστημα αυτό δεν πρέπει ν’ ανοίξουμε το φούρνο για να μην χάσουν τον όγκο τους.

Παρασκευή κρέμας

Ανακατεύουμε και διαλύουμε στο κρύο γάλα την άνθος αραβοσίτου.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βιτάμ και τις βανίλιες και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Την αφήνουμε  να κρυώσει σκεπάζοντας την με μια μεμβράνη (για να μην πιάσει κρούστα).
Κόβουμε το πάνω μέρος από το σουδάκι, γεμίζουμε με κρέμα και βάζουμε περιμετρικά σαντιγί. 


Το πάνω μέρος που κόψαμε το κόβουμε στα δυο.

 Από την μια πλευρά τοποθετούμε τον λαιμό και βάζουμε για φτερά λίγο λοξά.. τα δυο τμήματα που κόψαμε.


Ρίχνουμε από πάνω άχνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.




Καλοτάξιδα…

Με αγάπη Χρύσα

   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.