Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΖΕΛΕ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

Ετικέτα: ΓΛΥΚΑ
✿⊱Μυρίζει μαμά.. αλλά η κρέμα της μαμάς Χρύσας είναι μοναδική και κάνει τη διαφορά.. 
Δοκιμάστε το!! ✿⊱
ΥΛΙΚΑ

• 1  ½ λίτρο γάλα
•  450 γρ. ζάχαρη
•  3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
•  4 βανίλιες άρωμα
•  125 γρ. μαργαρίνη (μισό πλακάκι Νέο βιτάμ)
•  1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου
•  2 ή 3 (ανάλογα με το μέγεθος του πυρέξ) φρουί ζελέ ΓΙΩΤΗΣ με γεύση φράουλα ή κεράσι.
Εγώ χρησιμοποίησα πυρέξ με διαστάσεις 38x26 κι έβαλα 3 φακελάκια ζελέ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ανακατεύουμε και διαλύουμε στο κρύο γάλα την άνθος αραβοσίτου.
 Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βιτάμ και τις βανίλιες και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει σκεπάζοντας την με μια μεμβράνη (για να μην πιάσει κρούστα) έως ότου γίνει χλιαρή για να μπορεί να δουλεύεται..
Στρώνουμε μια στρώση μπισκότα και μ’ ένα πινέλο τ’ αλείφουμε ελαφρώς με λίγο γάλα.

Προσθέτουμε την κρέμα και τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο.

Διαλύουμε το ζελέ με ζεστό νερό στη φωτιά. Για κάθε φάκελο Γιώτης βάζουμε ενάμισι ποτήρι νερό κι όχι όσο αναγράφεται στις οδηγίες για να γίνει πιο πηχτό.. μαζί με μια κουταλιά ζάχαρη.
Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.. και ρίχνουμε αρχικά μια μικρή πολύ μικρή στρώση τόση όση χρειάζεται να καλύψει την επιφάνεια του γλυκού.

Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει και κατόπιν ρίχνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο ζελέ και το ξαναβάζουμε να πήξει.

 Με αυτόν τον τρόπο  δημιουργείται μια κρούστα που θωρακίζει την κρέμα βανίλιας  κι έτσι το ζελέ δεν αναμιγνύεται με την κρέμα και τα μπισκότα και μένει σταθερό στην επιφάνεια.

Την συνέχεια την φαντάζεστε… Κρατείστε την κουτάλα σας δώστε την μάχη σας ίσως και να προλάβετε.. γιατί η επιτυχία είναι σίγουρη!!

Με αγάπη Χρύσα

   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.