Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Sangria από την Χρύσα Φραγκούλη

Ετικέτα: ΜΠΟΥΦΕ
✿⊱Η συνταγή είναι αυθεντική από το γνωστό Ισπανικό χωριό και στο Trikkoon blog επισυνάπτω την φωτογραφία με τα υλικά της. Για πιο πλούσια γεύση έκανα μια μικρή παραλλαγή.Ήθελα να προσθέσω ή στην συγκεκριμένη περίπτωση ν’ αφαιρέσω… τον πάγο.. γιατί κατά τη γνώμη μου αραιώνει το κρασί και αλλοιώνει τη γεύση. Ένα κρασί με πλούσιο άρωμα ..δεν ζαλίζει αλλά ευφραίνει ψυχή και σκέψεις.. ✿⊱

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
100 γρ. ζάχαρη (λίγο νερό για να διαλυθεί η ζάχαρη)
¼ λίτρου μεταλλικό νερό
1 μεγάλο ροδάκινο
1 μπανάνα
1 αχλάδι
1 φέτα πεπόνι
1 πορτοκάλι
σταφύλι σουλτανίνα
2 φέτες λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας

Μπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε κάποιο από τα φρούτα ή να προσθέσουμε μήλο ή σταφύλι σουλτανίνα ή οτιδήποτε άλλο ανάλογα με τα φρούτα εποχής. Επειδή πρόσθεσα σταφύλι αφαίρεσα το ένα πορτοκάλι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κομματάκια και τα ανακατεύουμε με το κρασί διαλύουμε την ζάχαρη με λίγο νερό την προσθέτουμε στο κρασί μαζί με την κανέλα και τις φέτες λεμόνι και το ¼ λίτρου νερό. Αφήνουμε τουλάχιστον τρεις ώρες και περισσότερο στο ψυγείο για να ενωθούν οι γεύσεις.Την δεύτερη ημέρα είναι ακόμα  ωραιότερο...Αφαιρούμε τις φέτες λεμόνι και σερβίρουμε..





ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!


Με αγάπη Χρύσα
♥ ♥  ♥ ♥  ♥ ♥


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.