Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΤΙΒ – ΣΙΚΟΡΕ με τυριά και αλλαντικά ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ



Ετικέτα: ΜΠΟΥΦΕ


✿⊱Το αντίβ ή σικορέ είναι εισαγωγής καλλιεργείται στο Βέλγιο είναι εύγεστο θέλει προσοχή όμως στο μαγείρεμα επειδή είναι πικρό. Γεύση που απόλαυσα πριν από πολλά χρόνια στη Γαλλία με μια παραλλαγή δικιά μου και πιο εμπλουτισμένη. ✿⊱


Υλικά

● αντίβ – σικορέ
● λίγο αλάτι
● 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
● λίγο ελαιόλαδο
● Τυρί γκούντα
● Φέτες ζαμπόν ωμοπλάτη
● Φέτες μπέικον
Θα χρειαστούμε τόσες φέτες αλλαντικών όσες και τα σικορέ
● Κρέμα γάλακτος προαιρετικά
μείγμα κίτρινων τυριών τριμμένο( Mozzarella-Cheddar—Emmental-Gouda )
● Λίγο πιπέρι



Παρασκευή

Σε νερό που έχει βράσει ρίχνουμε τα σικορέ και αφού βράσουν για 3 - 4 λεπτά τα σουρώνουμε και αλλάζουμε το νερό .
Τα ξαναβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν με τη ζάχαρη και το αλάτι γιατί έχουν πικρή γεύση.
Τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Τυλίγουμε το καθένα με μια φέτα ωμοπλάτη και κατόπιν με το μπέικον και τελευταία με την φέτα γκούντα.



Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αραδιάζουμε τα σικορέ.

Πασπαλίζουμε με τα κίτρινα τυριά .


Αν θέλουμε ρίχνουμε κρέμα γάλακτος και τέλος βάζουμε το πιπέρι.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν τα τυριά .



Καλή επιτυχία

με αγάπη Χρύσα

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.